Dzejas dienas 2020 Salaspilī

             Septembrī tradicionāli vienuviet pulcējas tie, kuriem tuva dzejas radīšana un lasīšana, domāšana un būšana, klausīšanās un dalīšanās dzejā. Šogad Starptautiskā dzejas festivāla pasākumi izskanēs ar moto Dzeja dziedē. Dzejai veltītas aktivitātes notiks kā Rīgā tā citur Latvijā. Plašāka informācija par norisēm: https://www.dzejasdienas.com/

            Salaspilī Dzejas dienu pasākumu ciklu aizsāksim 11.septembrī, kad Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā viesosies bērnu dzejas autore, atdzejotāja un tulkotāja, dzejnieka Pētera Brūvera meita Indra Brūvere-Daruliene.

            16.septembrī plkst.17.00 dzejas draugi bibliotēkā tiks gaidīti pasākumā „Mīlestības vēstule dzīvei un tev” - tikšanās ar dzejnieku Edvīnu Raupu un teātra zinātnieci Ievu Struku.

            Dzejnieks Knuts Skujenieks un bibliotēka 26.septembrī plkst.13.00 aicina uz nu jau 20. Knuta dienu Salaspilī. Neiztrūkstoši būs dzejnieka draugi, lēģera biedri, dzejas cienītāji un dziedātājs Daumants Kalniņš ar koncertprogrammu „Drošinājums”.

            Filiālbibliotēkās septembrī apskatāmas Dzejas dienām veltītas tematiskās izstādes: “Es dziesmu sadzirdu, ko zeme dzied.” /E. Virza/ - Dienvidu filiālbibliotēkā, "Nes dzeju uz mājām!" – Saulkalnes filiālbibliotēkā.

Plašāku informāciju par bibliotēkas organizētajiem pasākumiem lūdzam meklēt bibliotēkas mājas lapā http://www.biblioteka.salaspils.lv/ vai facebook profilā.

            Tiksimies dzejas svētkos!