Zināms Pierīgas reģiona Skaļās lasīšanas sacensības čempions!

Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi  turpina konkursu Skaļās lasīšanas sacensības 5. klašu skolēniem. Tās tiek organizētas kopš 2017. gada. Sacensības mērķis – pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.
Šoreiz konkurss norisinājās nedaudz citādāk nekā ierasts, dalībnieki demonstrēja savas lasīšanas prasmes attālināti Zoom platformā. Pierīgas reģiona Skaļās lasīšanas sacensības finālā piedalījās 6 dalībnieki – Dārta Neringa Krastkalne (Laurenču sākumskola), Elza Reihmane (Jaunmārupes pamatskola), Daniela Maksimova (Sējas pamatskola), Ingrīda Ignatova (Krimuldas vidusskola), Valdemārs Plūme (Olaines 1. vidusskola), Jānis Ozoliņš (Salaspils pamatskola).
Skolēnu sniegumu vērtēja rakstniece  Luīze Pastore, Salaspils pamatskolas direktores vietniece izglītības jomā Baiba Asare un latviešu valodas un literatūras skolotāja Inga Ikauniece. Liels paldies žūrijai par atsaucību un ieguldīto darbu!
Visu dalībnieku sniegums bija interesants un aizraujošs. Bet par labāko žūrija atzina
Sējas novada pārstāves Danielas Maksimovas lasījumu no rakstnieces Ievas Samauskas grāmatas “Amariļļa mīļumzeme”. Personīga saikne ar tēlu, dabisks lasījums, labs ievads un nobeigums - tā žūrija novērtēja Danielas uzstāšanos. Apsveicam! Lai veicas Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības finālā, kurš notiks 25. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Milzīgs paldies visiem dalībniekiem par iesaistīšanos konkursā Skaļās lasīšanas sacensības, skolotājām – par atbalstu!
 
Inita Siņica
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja