Tikšanās ar rakstnieci Lauru Vinogradovu

17. marta vakarpusē, lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu un jauniešu žūrija noslēguma pasākumā, bērni un vecāki tikās ar rakstnieci Lauru Vinogradovu.
Rakstniece un pasaku autore Laura Vinogradova ir sarakstījusi četras grāmatas bērniem – Snīpulītis no Snīpuļciema, Tētis un suns, Mežpasakas. Par Meža Susuri, skudrām, Vilceni un Pūces bērnu un Mežpasakas. Par zalktēnu un stirnu meitenēm.
Autore bērniem stāstīja un rādīja prezentāciju, kuras galvenais varonis bija miniatūra lellīte  - Snīpulītis, kuram ļoti patīk doties dabā – makšķerēt, ogot, kurināt ugunskuru, un darīt daudzas citas lietas. Tas tiek iemūžināts ar fotokameras palīdzību, veidojot stāstiņus par Snīpulīti un viņa gaitām. Laura Vinogradova mazajiem klausītājiem pastāstīja, ka pieaugušie tā “spēlējas”, fotografējot un radot stāstus bērniem.
Noslēguma klātesošajiem bija jāsauc īpašības vārdi, kurus rakstniece ielika tekstā, un tā radās interesants stāstiņš par Dzegužkalnu. Vēl visi kopīgi saucām atbilstošu ēdienu vai pārtikas produktu  katram alfabēta burtam.
Paldies gudrajiem ekspertiem un vecākiem par atsaucību!

23.03.2023.