Salaspils novada bibliotēkai -75

Esam un turpinām...

Šogad Salaspils novada bibliotēkai aprit 75 gadi kopš dibināšanas. Pirms 5 gadiem ar zinātnisku konferenci un muzikālu pārsteigumu lasītājiem un draugiem atzīmējām 70.gadskārtu. Vēl atmiņā gaismas, sirsnības un prieka piepildītā maija diena, plašais viesu un sveicēju pulks un Salaspilij dvēseliski un mākslinieciski tuvās mūziķu komandas uzstāšanās Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā.

Šobrīd dzīvojam pasaulē, kas ir strauji izmainījusies un globālie notikumi ir ietekmējuši mūsu ikdienu vispašsaprotamākajā līmenī. Gada laikā esam pielāgojušies un apguvuši dažādas virtuālās platformas, lai mācītos, strādātu, satiktos un svinētu svētkus. Lai apmeklētu muzeju, lasītu grāmatu, klausītos koncertu vai skatītos teātra izrādi… Lai turpinātu dzīvot ir bijis jāmainās mums pašiem – „jāatnāk” pie sevis, jāatrod slēptās resursu rezerves un jārezonē jaunā, līdz šim svešā un nepiedzīvotā pasaulē.

Vai turpmāk pratīsim novērtēt saskarsmi klātbūtnē? Vai grāmata, iesieta cietos vākos, tagad raisīs citas sajūtas, kā tas bija līdz brīdim, kad piespiedu kārtā nācās stumdīt datorpeli, lai pāršķirtu lappusi? Vai viedierīces būs kļuvušas par daudzgalvainu ekrāna monstru, kas nozog mirkli, kad pļava pienenēs dzeltena un ievas aizsmaržo vienas?

Bibliotēkas kolektīvs, atzīmējot jubileju, vēlas atskatīties uz aizvadītajiem 5 gadiem un aicina virtuālā ceļojumā ikvienu interesentu. Esam sagatavojuši kolāžu īsfilmiņā un virtuālu foto albumu. Atmiņu materiālos ietvertas liecības par notikumiem, kas mūsu un lasītāju pieredzē bijuši īpaši, kā arī par tradīcijām un norisēm, ko bibliotēkas draugi gaida ik gadu.

Pateicamies mūsu lasītājiem, draugiem un sadarbības partneriem par kopā paveikto, par iedvesmu un motivāciju, kļūt labākiem, zinošākiem un profesionālākiem pakalpojumu kvalitātē!

Aicinām sekot aktuālajai informācijai bibliotēkas mājas lapā un Facebook profilā! Gaidām laiku, lai atkal droši tiktos klātienē, kopīgi īstenotu svarīgus darbus un piedzīvotu pozitīvus notikumus!