Pavasara dvesma Salaspils novada bibliotēkā

15. martā plkst. 16.00 Salaspils novada bibliotēka aicina uz Maijas Bērziņas un Zanes Bērziņas gleznu izstādes “Pavasara dvesma” atklāšanu.

Maija Bērziņa dzimusi Rīgā, mācījusies Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā. Latvijas Mākslas akadēmijā studējusi pedagoģiju. Māksliniece ir Latvijas Mākslinieku savienības un Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Izstādēs piedalās kopš 1972. gada, bet sākot ar 1982. gadu veidojusi personālizstādes Daugavpilī, Rīgā, Salaspilī, Siguldā, Panevežā.
 “Man patīk priecīgas, vieglas un gaišas krāsas. Saule un vasara. Savu smagumu gleznās es iekšā nelieku. Rīkojos tieši otrādi – gaiši gleznojot, cenšos to aizmirst,” par saviem darbiem stāsta Maija Bērziņa. Gleznotāja iedvesmojas no Latvijas ainavām, īpaši tuva ir  Daugava,  labprāt piedalās dažādos plenēros.
Zane Bērziņa ir tekstilizstrādājumu dizainere, kura no 1993. gada piedalās grupu izstādēs un plenēros. Viņa vada meistarklases dažādās tekstilmākslas jomās, bet ikdienā strādā Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā par interešu izglītības pedagoģi. Zane glezno dabu, ziedus, pavasara ainavas, izmantojot kontrastainas, faktūrainas autortehnikas.
Izstāde Salaspils novada bibliotēkā būs apskatāma līdz aprīļa beigām.