Noskaidrots Skaļās lasīšanas sacensību reģionālais uzvarētājs

Salaspils novada bibliotēka jau septīto gadu atbalsta konkursu “Skaļās lasīšanas sacensības”. Tas tiek rīkots, lai veicinātu bērnu interesi par lasīšanu un grāmatām. Konkurss norisinās 3 kārtās – vietējās skolās vai publiskajās bibliotēkās, tad notiek reģionālais fināls un noslēgumā nacionālais fināls.

Veiksmīgi noslēdzies konkursa Skaļās lasīšanas sacensības Pierīgas reģionālais fināls, kas norisinājās 13. septembrī Salaspils novada bibliotēkā.
 
Reģionālajā finālā piedalījās 7 sava novada čempioni: Salaspils novadu pārstāvēja Agate Bondareva (Salaspils 1.vidusskola), Siguldas novadu Elza Pastare (Laurenču sākumskola), Mārupes novadu Ernests Sviķis (Jaunmārupes pamatskola), Ropažu novadu Elīza Teleže (Ropažu vidusskola), Saulkrastu novadu Beatrise Čaupala (Sējas pamatskola), Ādažu novadu Edvarts Veits (Carnikavas pamatskola), Ķekavas novadu Evelīna Linberga (Ķekavas vidusskola).
Sacensību dalībniekus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija rakstniece Laura Vinogradova, Salaspils novada domes deputāte Vera Kalniņa, bibliotēkas ilggadēja sadarbības partnere Jana Kolbina-Birzniece.
Konkurss aizritēja pozitīvā gaisotnē, katrs dalībnieks bija sagatavojis 3 minūšu garu uzstāšanos – iepazīstināja ar sevi un ar aizrautību lasīja izvēlēto fragmentu no sev mīļās grāmatas.
 
Galveno balvu un ceļazīmi uz Skaļās lasīšanas sacensību nacionālo finālu saņēma Ropažu vidusskolas skolniece Elīza Teleža! Apsveicam un vēlam veiksmi nacionālajā finālā, kas norisināsies jau pavisam drīz – 30. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
 
Paldies visiem dalībniekiem par labi sagatavotiem lasījumiem, skolotājiem par ieguldīto darbu un vecākiem par atbalstu!
Visi interesenti aicināti finālu skatīties tiešraidē Latvijas Nacionālās bibliotēkas YouTube kanālā vai mājaslapā.
Lai vairojas lasītprieks!
 
Salaspils novada bibliotēka
Inita Siņica