Nacionālā Skaļās lasīšanas sacensība

Šogad ir sākusies otrā sezona Latvijas Nacionālās bibliotēkas iniciētajam konkursam Skaļās lasīšanas sacensība. 5.-6.klašu skolēni visā valstī, tostarp Salaspilī, jau sākuši cīņu par iekļūšanu sacensības 1.kārtā. Salaspils novada 11 labākie lasošie bērni 7. decembrī tiksies Salaspils novada bibliotēkā, lai parādītu savas prasmes un talantu, kā arī pārliecinātu žūriju, ka ir viens no labākajiem, lai iegūtu Salaspils novada Skaļās lasīšanas čempiona balvu.
Pagājušajā gadā Salaspils novada Skaļās lasīšanas čempiona titulu ieguva Leo Kristians Spūle, bet Pierīgas reģiona čempiona gods tika Gustavam Hugo Jokstam no Ādažu novada, kurš arī piedalījās Nacionālās Skaļās lasīšanas finālā Rīgā.
Salaspils novada čempiona ieguvējs  piedalīsies Pierīgas reģiona finālā, kas norisināsies Salaspils novada bibliotēkā 2019. gada pavasarī.
Lepojamies ar mūsu talantīgajiem bērniem! Liels paldies Salaspils 1. un 2. vidusskolas literatūras skolotājām – Anitai Voras, Martai Antonevičai, Mārai Gobai, Jolantai Strautiņai, Anitai Terehovai, kuras ir uzņēmušās bērnus sagatavot konkursam, mudinājušas lasīt un rosinājušas bērnos lasītprieku.