Nāc uz animācijas ballīti!

Reiz sensenos laikos – aizvakar kādā muižā atdzīvojās noslēpums!
Mīļie animācijas draugi!
Aicinam visus uz animācijas ballīti Salaspils novada bibliotēkā
2020. gada 17. februārī plkst. 14:00
Ikviens animācijas zīmējums sākas ar līniju.
Katra filmas sekunde sākas ar pirmo kadru.
...dosimies ceļojumā uz Animācijas zemi... kur danco zīmējumi, lietas un muižas...
Jau no 2019.gada Padures muižā un bibliotēkā, Salaspils 1.vidusskolā un Salaspils Kultūras namā atdzīvojās bērnu zīmētie un pērļotie personāži pašu veidotai animācijas filmai Salaspils novada domes atbalstītajā projektā „Es tevī raugos un gribu būt draugos”. Radošās animācijas, stāstnieku, pērļošanas, mūzikas, dzejas un mākslas darbnīcas notika rotaļīgā gaisotnē, caur jokiem runājot par nopietno – kultūrvēsturi, teikām, mākslu, animāciju un mūziku. Bērnu veidotā animācijas filma “Vakarstāsts” ir gatava un gaida tikšanos ar saviem skatītājiem 2020. gada 17. februārī Salaspils novada bibliotēkā. Darbnīcās iesaistījās bērni no dažādām Latvijas vietām – Salaspils, Padures, Kuldīgas un Rīgas. Tā ir laba iespēja radošai sadarbībai, kur katram skolēnam ārpus skolas mācību procesa vispusīgi pilnveidoties, tā attīstot savus talantus un arī atklājot kaut ko jaunu vai senaizmirstu.  
Darbnīcas pilnībā attaisno projekta nosaukumu „Es tevī raugos un gribu būt draugos”, jo tas ir sadarbības projekts, kuru organizēja Salaspils Daudzbērnu ģimeņu biedrība “Mārtiņsala” kopā ar mākslinieci-animatori Daci Liepu un ciešā sadarbībā ar Padures pagasta bibliotēkas vadītāju Ainu Salmu. Prieks, ka radošā sadarbība vainagojusies ar skaistu kopdarbu – bērnu veidotu animācijas filmu „Vakarstāsts”. Filmā izmantota salaspilieša Aināra Krastiņa komponētā dziesma. Salaspils popgrupa “Mazputniņi” kopā ar vokālo pedagoģi Ilonu Koroševsku janvārī devās uz skaņu ierakstu studiju “Lauska” pie Kaspara Bārbala, lai iedziedātu filmas skaņu celiņu. Filmas “Vakarstāsts” pirmizrāde notika 8. februārī noslēpumainā sveču gaismā Padures muižā, kur piedalījās filmas radošā grupa, kā arī uztājās popgrupa “Mazputniņi” un teiku stāstniece Alise Volanska. https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/179595/animacijas-filmina-par-padures-muizu Salaspils bērni iepazinās ar vēsturi un teikām senajā muižā un muzejā Padures klēts. Pirms pirmizrādes salaspilieši ciemojās arī Kuldīgas muzejā un iepazinās ar Kuldīgas vecpilsētu. Filma pēc pirmizrādes ar kopāskatīšanos ceļos vēl uz Rīgas Friča Brīvzemnieka pamatskolu un PII “Zeltābele”. Maijā “Vakarstāsts” piedalīsies bērnu veidoto animācijas filmu festivālā “DEBESSmANNA” Rīgā, kā arī būs skatāma internetā. Bērniem radošajās darbnīcās palīdzēja filmu animatores Dace Liepa, Silva Liepas un Andreta Strade, fotogrāfe Anita Ozoliņa, mākslinieces Gunta Lagzdiņa un Sarmīte Sedliņa, vokālā pedagoģe Ilona Koroševska.
Paldies radošās animācijas darbnīcas atbalstītājiem!
Salaspils novada dome, Padures pagasta padome, biedrība „Padures muiža”, Padures pagasta bibliotēka, „Pērļotava”, Salaspils 1.vidusskola, Rīgas PII ”Zeltābele”, Friča Brīvzemnieka pamatskola, studija “Lauska”