Mākslinieces Elīnas Brasliņas oriģinālilustrāciju izstāde

Līdz oktobra beigām Salaspils novada bibliotēkā apskatāma Elīnas Brasliņas oriģinālilustrāciju izstāde Signes Viškas grāmatai "Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu" (izdevniecība “Liels un mazs”, 2020).

Tas ir stāsts par mazu meitenīti Kati, kas ļoti apbrīno savu vectēvu un meklē veidus, kā viņam līdzināties - kā lai dabū lielas rokas, sirmus matus un pilnas kabatas ar citronu ledenēm un sērkociņiem? Grāmata jau tulkota vācu, korejiešu, franču, spāņu un čehu valodā.

Māksliniecei piemīt izcila spēja iedot katram tēlam savu mazliet jautru un šķelmīgu vizuālo veidolu, saglabāt to no notikuma uz notikumu, no lappuses uz lappusi. Rokraksta atpazīstamību viņai nodrošina savdabīgais, īpaši lunkanais līnijas slīdējums un smalki sabalsoto krāsu klājums noteiktos laukumos, kas ļauj dinamiskajās, bagātīgi pieblīvētajās kompozīcijās izcelt galveno, nepazaudēt vēstījuma skaidrību un jēgu.

Elīna Brasliņa ir māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore. Uzzīmējusi ilustrācijas ap  trīsdesmit grāmatām, dažas no tām tulkotas jau vairāk nekā četrdesmit valodās.  Elīna ir arī Edmunda Jansona režisētās animācijas  filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi māksliniece, šobrīd strādā pie nākamās filmas – “Laimīgie”.