Lasīšanas ekspertu zinātkāre un dzīvesprieks

 
 
 
Sestdien, saulainā 17. maija rītā lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu un jauniešu žūrijas aktīvākie dalībnieki devās ekskursijā uz Cēsīm, kur apmeklēja Bērnu zinātnes centru Z(in)oo. Tas tika radīts, lai atraisītu zinātkāri visu vecumu bērnos. Arī mūsu eksperti ar lielu aizrautību mācījās izprast katapultas darbības principus, vadīt sumo robotus, pārbaudīt savu līdzsvaru izjūtu gan uz stieples, gan kāpnēm, uzzināt kā strādā ūdens dzirnavas, apskatīt pirmo Latvijas kosmisko zondi, kā arī piedalīties un pārbaudīt savas spējas un zināšanas ar daudzu citu tehnoloģiju un ierīču palīdzību.
Ieguvuši daudz jaunu zināšanu un pieredzi, eksperti iestiprinājās ar garšīgām pusdienām, un tālāk devās uz Ozolkalna atrakciju parku Supervāvere, kur varēja parādīt un pārbaudīt savu drosmi, dodoties dažādas grūtības pakāpes šķēršļu takās, pārvietojoties no vienas platformas uz nākamo, izbaudīt vienu no garākajiem trošu nobraucieniem Latvijā – 250 metri.
Tiem, kurus nevilināja aktīvā atpūta, bija iespēja baudīt Vidzemes dabas skaistumu, pakalnu ieskautas ziedošās pieneņu pļavas un lejā plūstošo Gauju.
Ekskursijas noslēgumā eksperti tika iepazīstināti ar 2014. gada Bērnu un jauniešu žūrijas grāmatu kolekciju.
Lai mūsu čaklajiem ekspertiem piedzīvojumiem bagāta vasara un lasītprieks!
Gaidīsim arī jaunus Bērnu un jauniešu žūrijas dalībniekus!
Teksts un foto: L.Bula