Dzejas dienas mazajiem salaspiliešiem

        Septembris Latvijā ir ļoti skaists mēnesis. Tas atnes mums visiem dabas krāšņumu, gladiolas un asteres košumu, pirmos skolas zvanus un daudz neparastu izjūtu, ko rada dzejiskā tēlainība… Septembris Latvijā ir Dzejas dienu mēnesis…Tieši septembrī bibliotēkā ir īpaši jūtama dzejas klātbūtne – ar dažādām izstādēm, pasākumiem un tikšanās reizēm.

Šogad muzikālo un poētisko sveicienu uz Salaspili atnesa Kurzemes vēji…

12. septembrī kultūras nama „Enerģētiķis ” mazajā zālē notika tikšanās ar talsinieci, Pastariņa prēmijas laureāti, daudzu bērnu dzejoļu krājumu autori Maiju Laukmani un Saldus Uldi jeb komponistu Uldi Fridrihsonu. 

Pasākums pulcēja vairāk kā 100 Salaspils sākumskolu audzēkņus (īpaši tika aicināti un sumināti pirmklasnieki), skolotājus, bibliotekārus un citus kultūras darbiniekus.

 

Dzejniece Maija Laukmane iepazīstināja ar savu daiļradi, ar dzejoļiem un daiļdarbu fragmentiem palīdzēja bērniem labāk iepazīt un saprast brīnumaino dzejas pasauli.

 

 

 

 

Savukārt Uldis Fridrihsons ar savām dziesmām un ģitāras spēli lika pārliecināties par to, ka dzejolis nāk no mūzikas, no dziesmas. Burvīgs un dvēselei tuvs dzejolis spēj arī lasītāja acīs iedziedāties. Un dzejolis pārtop par dziesmu. Un notiek brīnums…

 

 

 

 

 

Jau vairākus gadus Dzejas dienu pasākumu apmeklētājus ar savam dziesmām un ļoti atbilstošu repertuāru priecē Salaspils sākumsskolas vokālais ansamblis „Atvasīte” Aijas Pizānes vadībā. Renāra Kaupera un Ingas Cipes skaņdarbs ”Mana dziesma” ansambļa izpildījumā bija skaista dāvana mums visiem.

 

 

 

 

 

 

Lai arī nākošgad septembrī Salaspilī skan dzeja un dziesmas!