Bibliotēku nedēļas pasākumi bērniem.

 

             

        

 

 

 Ik gadu aplī tiek atzīmēta Bibliotēku nedēļa, kuras laikā notiek dažādas interesantas aktivitātes. Šogad Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā šie pasākumi tematiski sasaistījās ar tēmu par mūsu mājas mīluļiem- kaķiem. 

Visas nedēļas garumā bērni tika aicināti darboties radošajā darbnīcā „Kas teica ņau?”. Te varēja veidot skaistas kaķu grāmatzīmes, kuras var būt kā lieliska dāvana vai izmantot sev praktiskai lietošanai. Tika arī  izlikta literatūras izstāde veltīta murrājošajiem draugiem.

 
19. aprīlī radošajā darbnīcā piedalījās skolotāja Gunta Lagzdiņa ar zīmēšanas pulciņa bērniem. Viņiem bija sarūpēts pārsteigums - tikšanās ar multimākslinieci, īsfilmas „Kā es kļuvu par princi” autori Ingu Nesteri.  Sarunas bija par iejūtību un atbildību pret četrkājainajiem draugiem. I. Nestere pastāstīja sava kaķa Leo dzīvesstāstu, kurā skaudrie notikumi savijās ar jaukiem un priecīgiem brīžiem no runča dzīves. Bērniem bija pārpārēm daudz jautājumu un I. Nestere labprāt dalījās savā pieredzē, ar mīlestību stāstīja par dzīvniekiem. Bibliotēkā varēja gan apskatīt fotoizstādi, gan noskatīties īsfilmiņu, kuros fiksēti notikumi no runčuka dzīves. Turpinājumā sirsnīgā un radošā atmosfērā bērni no papīra veidoja brīnišķīgus kaķus, kā arī noklausījās skaistu stāstu pēc japāņu pasakas motīviem no jaunās grāmatas „Puika, kas zīmēja kaķus”.
Savukārt 20. aprīlī bibliotēkā viesojās Zane Zusta, grāmatas „Ucipuci meklē mājas” autore, kura iepriecināja mazos pirmsskolas izglītības iestādes „Ritenītis” bērnus un pedagogus. Grāmata ir Latvijā inovatīvs risinājums bērnu literatūrā, jo tajā iestrādāts leļļu teātris ar maināmiem foniem un papīra lelles ar grāmatu tēliem. Grāmatas galvenā varone ir pūcīte Ucipuci, kura ir nozaudējusies un meklē atpakaļceļu uz mājām. Ceļā piedzīvo tikšanos ar zirnekli, skudrām, circeni un vēl notiek dažādi aizraujoši notikumi. „Ar stāstu par Ucipuci vēlējos radīt mīļu tēlu, kas bērnos un vecākos raisītu pozitīvas emocijas un dotu ieskatu tādās vērtībās kā draudzība, izpalīdzība, sirsnība un mīlestība. Mūsdienās tās ir ļoti nepieciešamas,” – saka Z. Zusta. Grāmatas beigās ir arī iestrādāta „Ucipuci zinības” sadaļa, kurā pūcīte  sniedz vērtīgus padomus, kā būtu jārīkojas bērnam, ja gadās nomaldīties. Stāstījuma beigās grāmatas autore iesaistīja bērnus izspēlēt leļļu teātri. Mazie bija ļoti ieinteresēti un labprāt piedalījās piedāvātajās aktivitātēs. Pasākuma noslēgumā katrs izkrāsoja savu pūcīti Ucipuci.
Bibliotēka ir lieliska vieta, kas iedvesmo lasīt un palīdz izaugt par grāmatu draugiem. Apmeklējiet bibliotēku!
 
 
  
 
 
 
 
Salaspils novada bibliotēkas
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja I. Siņica
Foto: L.Ozoliņa