Animācijas filma "Viena maza muiža"

Bibliotēku nedēļas ietvaros Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā notika animācijas radošā darbnīca mākslinieces – animatores Daces Liepas vadībā, kurā piedalījās Salaspils 1. vidusskolas vizuālās mākslas pulciņa, skolotājas Guntas Lagzdiņas, audzēkņi.   Iesākumā dalībnieki iepazinās ar multiplikācijas filmu veidošanas pamatiem, pēc tam katram no plastilīna bija jāveido dažādi tēli un fona attēli. Tad bija iespējas pašiem iejusties multfilmas veidotāju lomā. Kopējā darba rezultātā tapa jauka animācijas filmiņa “Viena maza muiža”. Dacei Liepai brīnišķīgi izdevās animācijas filmai izveidot sižetu – no vienas dziesmiņas radot stāstu, kurā parādās senā Doles muiža un dažādie tēli atdzīvojas radot nelielu muižas dzīves ainiņu. Viss izdevās lieliski, tā bērniem bija jauna un interesanta pieredze.

Salaspils bērnu veidotā animācijas filma “Viena maza muiža” ir iesniegta Bērnu un jauniešu animācijas festivāla- konkursam DEBESmANNA. Profesionāla žūrija vērtēs iesniegtos darbus 9. maijā.

Noslēguma pasākums notiks notiks 11. maijā 16:00 kinoteātrī K.Suns, kurā tiks paziņoti rezultāti. Programmā rādīs bērnu un jauniešu godalgotās animācijas filmas.