5. septembrī 85.dzimšanas dienu svinēja dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis, Goda salaspilietis Knuts Skujenieks

Salaspils novada svētkos tika izstāstīti 5 stāsti par Salaspili. Izstādi „Salaspilij 835” veidoja Daugavas muzejs un Salaspils novada bibliotēka. Viens no lielformāta stendiem  vēstīja par dzejnieka Knuta Skujenieka  personību un viņa radošo devumu, ar QR kodu varēja pieslēgties multimediālajai  vietnei www.knutsskujenieks.lv un aplūkot ar  dzejnieka roku rakstītās piezīmju burtnīcas.
Savukārt, 5. septembrī  Mūzikas namā Daile izskanēja Daumanta Kalniņa koncertprogrammas - kompozīcijas „Drošinājums” pirmatskaņojums ar Knuta Skujenieka dzeju -  vispatiesākais dzejas un mūzikas drošinājums  mums visiem šajā laikā. Jubilārs tika sumināts ar ziediem, labiem novēlējumiem un torti.
26. septembrī bibliotēkā notiks 21. Knuta diena. Viesos būs muzikālās kamerizrādes „Knuts Skujenieks.Kro-kro” režisore Inese Mičule un komponiste Sniedze Prauliņa. Tiks atvērta izdevniecības „Neputns” klajā laistā K.Skujenieka  izlase „Eiropas tautasdziesmas.”
 
Mēs lepojamies, ka Tu esi ar mums un ka piepildi mūs ar savu klātbūtni. Daudz laimes!