Tuvojas karnevāla gājiens bērniem „Gribu iet uz bibliotēku!”

Noslēdzies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra organizētais domrakstu konkurss bērniem „Kā atmodināt Saulcerīti?”. Pavisam tika iesūtīti 259 darbi, tos vērtēja rakstnieks Māris Rungulis, Jūrmalas Dubultu bērnu bibliotēkas vadītāja Inguna Radziņa un Latviešu valodas aģentūras projektu koordinatore Velga Līcīte.
No 72 žūrijas izraudzītiem interesantākajiem darbiem top grāmata „Pamodināt Saulcerīti”, kas paredzēta kā dāvana karnevāla dalībniekiem.
Starp šiem labākajiem domrakstiem ir 8 Pierīgas reģiona bērnu darbi: 3 Salaspils 1.vidusskolas skolēni – Liene Butāne, Aleksandra Gorbačenko, Alise Ungure; 3 Berģu Mūzikas un mākslas skolas skolēni – Līva Beļinska, Unda Rode, Oskars Vītols; Armands Grūbe no Zvejniekciema vidusskolas un Sanija Upīte no Siguldas. Apsveicam!
5 oriģinālāko stāstu autori, kuri tiks paziņoti augusta sākumā, 8.septembrī Starptautiskajā rakstpratības dienā kāps Rātsnama balkonā un nolasīs fragmentu no sava sacerējuma, viņi saņems īpašas balvas.
Daudzi „Bērnu un jauniešu žūrijas” eksperti, viņu vecāki, bibliotekāri jau no pavasara ir  rūpīgi gatavojušies šim notikumam – rakstījuši domrakstus, kur izklāstījuši savas idejas, kā atmodināt Saulcerīti – tautas pašapziņu un drosmi, darinājuši tērpus, iesaistījuši draugus bibliotēku pasākumos.
Karnevāla gājiens „Gribu iet uz bibliotēku!” ir nodibinājuma „Rīga 2014” Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikums, kas tiek rīkots 8.septembrī Starptautiskajā rakstpratības dienā. Tajā piedalīsies ap 2000 bērnu no visas Latvijas, kuri dosies no Rātslaukuma pāri Akmens tiltam uz jauno LNB ēku. Šajā pasākumā bērniem būs iespēja demonstrēt pašu izveidoto karnevāla tērpu par mīļākās grāmatas tēmu, saņemt balvas, klausīties koncertu, piedalīties Gaismas pils iepazīšanas spēlē un citās izzinošās aktivitātes.
Vēl ikvienai grāmatas mīlošai ģimenei ir iespēja iesaistīties kopīgā projektā!
Piesaki savu ģimeni 8.septembra karnevāla gājienam, piedalies svētkos, saņem balvas, parādi savas spējas!
Aktuālākā informācija par karnevālu „Gribu iet uz bibliotēku!”: www.lasamkoks.lv un www.draugiem.lv/karnevals-lnb/.
 
  Silvija Tretjakova
Latvijas Nacionālās bibliotēkas
Bērnu literatūras centra vadītāja
 Inita Siņica
Salaspils novada bibliotēkas
Bērnu un jauniešu apkalpošanas nodaļas vadītāja