Savējo draudzīga tikšanās bibliotēkā

22.janvārī Salaspils novada bibliotēkā tika gaidīti bibliotēkas draugi un sadarbības partneri, lai gada ieskaņā būtu kopā neformālā gaisotnē, lai ļautos sarunām un satikšanās priekam, lai aizdomātos un aizsapņotos literāri muzikāla priekšnesuma vadīti.

Jau vairāk kā desmit gadus bibliotēka kopj tradīciju gada sākumā aicināt kopā čaklākos lasītājus, atbalstītājus un sadarbības partnerus, lai pateiktu paldies par mijiedarbībā paveikto. Tas brīdis ir arī jauns starts turpmākajiem plāniem. Tikšanās forma gadu gaitā ir mainījusies un saturs ikreiz nesis pārsteigumu, taču vienmēr saglabājot saikni ar rakstīto vārdu. Šoreiz bibliotēkas direktores Daigas Orbidānes stāstījumam par 2019.gada spilgtākajiem notikumiem bibliotēkā sekoja dziesmas un dzeja Latvijas Nacionālā teātra aktrises un režisores Marijas Bērziņas un komponista Valda Zilvera sniegumā. Programmā skanēja humora un prieka pilnas, kā arī apcerīgas un smeldzīgas pašmāju autoru sen aizmirstas, varbūt mazāk populāras melodijas. Marijas lasītā latviešu klasiķu dzeja klausītāja uzmanību paņēma savā varā, domu kamolā iemetot pārdomu āķus. Paldies māksliniekiem par atsaucību un emocionāli silto vakaru!

Bibliotēkas kolektīvs pateicas visiem bibliotēkas un grāmatu draugiem! Un vēl lasīšanas un sadarbošanās prieku arī turpmāk!

Teksts I.Zariņa
Foto A.Priedīte