Plašā Apvāršņa konkurss!

 

 

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadskārtu, Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi rīko “Plašā Apvāršņa konkursu” jaunajiem lasītājiem.

Konkursa galvenā balva-  iespēja piedalīties vienu nedēļu ilgā bezmaksas nometnē jaunajiem lasītājiem Raiņa un Aspazijas iemīļotajā pilsētā Jūrmalā. Nometnes programmā līdztekus veselīgai atpūtai dabā ieplānotas ekskursijas, nodarbības muzejos, grāmatām veltītas spēles un konkursi, radošas darbnīcas, tikšanās ar rakstniekiem un citām radošām personībām.

Konkursa norise:

Konkurss notiks trīs kārtās. Katras kārtas uzdevumi ir sadalīti trīs vecuma grupās: 1.-4. klašu skolēniem, 5.-7. klašu skolēniem un 8.-9. klašu skolēniem. Bērni ir aicināti lasīt noteiktus Raiņa un Aspazijas darbus un veikt konkursa rīkotāju izstrādātus radošus uzdevumus.

1. kārta tiek īstenota 2015. gada martā Latvijas bibliotēkās un skolās. 1. kārtas konkursu vērtē bibliotekāri un skolotāji, izmantojot projekta darba grupas sagatavotos konkursa uzdevumus, materiālus un vērtēšanas kritērijus. 1. kārtas uzvarētāji tiek virzīti uz konkursa 2. (reģionālo) kārtu.

2. kārtā notiek novadu reģionālie konkursi, kuriem bibliotēkas un skolas izvirza savus uzvarētājus.

Rīgas un Pierīgas reģionālais konkurss notiks 7. aprīlī Salaspilī.

Fināls notiek maijā. Finālā tiek noskaidroti uzvarētāji, kas 2015. gada augustā pavadīs nedēļu Jūrmalā radošā vasaras nometnē „Plašā Apvāršņa pilsēta”

Vairāk informācijas http://lnb.lv/lv/nacionala-biblioteka-rikos-rainim-un-aspazijai-veltitu-konkursu-jaunajiem-lasitajiem