Pieci soļi līdz bibliotēkai, tikšanās ar Līgu Blauu ...

          

Šī gada 21. aprīlī  Salaspils novada bibliotēka, Bibliotēku nedēļas ietvaros, organizēja spēli „Pieci soļi”,  kurā tika aicināti piedalīties gan lielie, gan mazie salaspilieši. Spēlē varēja piedalīties individuāli vai arī komandā. Šoreiz pārsvarā startēja mazie salaspilieši. Dalībniekiem piereģistrējoties un iegūstot pirmo norādi bija jādodas meklēt 5 kontrolpunktus. Finišā uzvarēja tas, kurš visātrāk atrada visus kontrolpunktus. Ātrums, zināšanas un veiksme bija dalībnieku sabiedrotie.

Kopumā spēlē piedalījās 1 individuālais spēlētājs un 17 komandas.
Mūs priecēja spēles dalībnieku interese, degsme un aizrautība, ar kādu tika veikts uzdevums, jo noteicējs bija laiks, un spēles dalībnieki darīja visu iespējamo, lai finišā nonāktu pēc iespējas ātrāk.
Noslēgumā bibliotēkas telpās notika spēles ātrāko dalībnieku sveikšana.
Uzvarētāji: 1. vieta - Una Rēdele (individuālais dalībnieks), labākais laiks no visiem spēlētājiem.
1.vieta - komanda Vāveres (Evija un Anna);
2.vieta – komanda Saules stari (Maksims, Ivans, Sergejs, Alise, Darja); 3.vieta – komanda Cilvēki (Lūkass, Krišs, Artis, Mārtiņš) un komanda Putniņi (Everita, Dāvis, Eduards)
Turpinājumā norisinājās ļoti jauka tikšanās ar dziedošo aktieri un televīzijas šova „Izklausies redzēts” uzvarētāju Kristapu Rasimu. Mākslinieks klātesošos  iepriecināja ar koncertu un demonstrēja savu talantu un meistarību, kurā savienojas emocijas, atraktivitāte, humors. Pēc pasākuma stāvēja gara rinda pēc autogrāfiem, kā arī lai nofotografētos. Kristaps Rasisms deva mums visiem pamatīgu pozitīvu lādiņu ilgākam laikam.
Par atsaucību un atbalstu lielu paldies sakām - Salaspils jauniešu organizācijai Zibsnis, restorānam-picērijai 4 pēdas, kultūras namam Enerģētiķis, Salaspils sociālajam centram, Salaspils 1. vidusskolai un Salaspils sporta namam.
Protams, milzīgs paldies visiem spēles dalībniekiem par iesaistīšanos, gribasspēku un cīņas sparu.
 
 
 
Salaspils novada bibliotēkas
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja I. Siņica
 
       Atklājot gadskārtējo Bibliotēku nedēļu, 19. aprīlī mūsu bibliotēkā viesojās pazīstamā „Ievas” žurnāliste, grāmatu autore, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, vairāku Lielo Lasītāja balvu ieguvēja Līga Blaua.
       Viņas sarakstītie pazīstamu un spilgtu personību dzīvesstāsti pēc iznākšanas ilgi ceļo no viena lasītāja pie cita un neiegulst bibliotēkas plauktos. Ne velti  rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs ir teicis: “Līga prot stāstīt, aizķerot lasītāja sirdi. Ar viņu personības ir vaļsirdīgas, nojauzdamas, ka tālākteicēja nenodarīs pāri.”
         Grāmatu autore, kura neļauj sevi saukt par rakstnieci, vispirms dalījās atmiņās par bērnību, ģimenes skaudro likteni, par izsapņoto, bet nepiepildīto juristes profesiju un ceļu uz žurnālistiku. Raitais stāstījums pamazām aizvirzījās uz grāmatu rakstīšanu. Katrai no tām ir cits tapšanas stāsts. Par Viju Artmani un Džemmu Skulmi autore vispirms veidoja stāstu sēriju žurnālā, ko vēlāk apvienoja grāmatās. Profesors Jānis Stradiņš pats lūdzis Līgai Blauai uzrakstīt par viņu grāmatu.
 
        Žurnāliste arī atklāja, cik daudz enerģijas un laika ir nepieciešams, lai tuvāk iepazītu šīs daudzšķautnainās un arī dziļi cilvēciskās personības.
       Līga Blaua pavisam noteikti ir ne tikai talantīga rakstītāja. Vakara gaitā pasākuma apmeklētāji pārliecinājās, ka viņa prot arī izteiksmīgi, ar saistošu humoru, intonāciju daudzveidību un valodas dialekta maiņu stāstīt par dzīvē  iepazītajiem cilvēkiem. Līdz ar to šī tikšanās jebkuram pasākuma apmeklētājam ļāva tuvāk iepazīt tās aizkulises, caur kurām jāiziet rakstniekam, lai taptu aizraujošs, ar faktu materiāliem un atziņām piepildīts leģendāras personas dzīvesstāsts.
        Visas astoņas Līgas Blauas sarakstītās grāmatas ir pieejamas Salaspils novada bibliotēkā.
Laipni aicināti!
 
Salaspils novada bibliotēkas
Abonementa vadītāja V. Bērziņa