Pa rudenīgās Līgatnes dabas takām

 

Agrā rudens rītā, 24. oktobrī, Salaspils un Saulkalnes Bērnu un jauniešu žūrijas eksperti devās izzinošā ekskursijā uz Līgatni. Mūsu pirmais pieturas punkts bija Vienkoču parks. Tas ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parkā bērni piedalījās spēlē „Meža mātes dārguma lādes meklēšana”, lai atrastu dārgumus bija jāmāk orientēties kartē, jābūt vērīgiem, saliedētiem un veikliem. Spēles laikā Meža māte bērniem pastāstīja par Latvijas dabu, vēsturi un sadzīvi. Izpildot visus uzdevumus, eksperti saņēma dārgumu lādi, kurā katram bija atslēgu piekariņš ar laimes kastani.

Tālāk mūsu ceļš veda uz Līgatnes dabas takām. Šeit bērniem dabiskā meža vidē bija iespējams apskatīt gan dažādu sugu Latvijas dzīvniekus, gan vērot neskartas dabas ainavas un izstaigāt Gaujas senlejas gravas un paugurus. Pacietīgākie un vērīgākie satika arī slaveno lācenīti Ilzīti, par kuru  „lāču mamma” zvērkope Velga Vītola ir sarakstījusi grāmatu. Aktīvākie žūrijas eksperti uzkāpa 22 metrus augstajā skatu tornī, no kura var redzēt Turaidas pili.

Ekskursijas beigās mūs gaidīja jauks pārsteigums, kad bijām sakāpuši jau autobusā, lai dotos mājupceļā, stāvlaukumā ieraudzījām lapsēnu, kurš, cilvēku pieradināts, nemaz nebaidījās un atrādījās visā krāšņumā.

Paldies bērniem un jauniešiem par jauko un draudzīgi kopā pavadīto dienu!