Noskaidrots Skaļās lasīšanas sacensības reģionālais uzvarētājs

 
Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) jau otro gadu 5. un 6. klašu skolēniem turpina Skaļās lasīšanas sacensību, kurā katrs dalībnieks skaļi lasa fragmentu no paša izvēlētās grāmatas. Skaļās lasīšanas sacensība tiek rīkota trīs kārtās. 1.kārtā skolēni piedalās konkursā savās skolās un bibliotēkās. 2.kārtā – reģiona finālā satiekas labākie lasītāji no novadiem. Un tikai viens uzvarētājs dodas uz 3.kārtu - Nacionālo Skaļās lasīšanas sacensības finālu, kas šogad notiks 18.maijā Gaismas pilī.
Šo sacensību īstenošanu un organizēšanu Pierīgas reģionā veica 18 skolu un publiskās bibliotēkas.
5. aprīlī Salaspils novada bibliotēkā uz Pierīgas reģiona Skaļās lasīšanas sacensības finālu bija pulcējušies 12 labākie lasītāji – Katrīna Kapitonova (Ādaži), Madara Raižģe (Baldone), Justīne Turka (Ropaži), Elīza Slokenberga (Salaspils), Agate Cipule (Carnikava), Markuss Ivulāns (Mārupe), Ramona Vabele (Sigulda), Haralds Gurtiņš (Stopiņi), Laura Adriana Olekša (Krimulda), Marta Petkēviča (Mālpils), Katrīna Vijgrieze (Saulkrasti), Annija Dāvidsone (Garkalne). Kā arī savu čempionu atbalstīt bija atbraukuši draugi, skolotājas un bibliotekāres, kuri no sirds  sniedza viņiem tik nepieciešamo emocionālo atbalstu un uzmundrinājumu.
Sacensības dalībniekus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Salaspils novada bibliotēkas pārstāve Ilze Zariņa, teātra pulciņa vadītāja Anda Vaivade un  Salaspils 1. un 2. vidusskolu latviešu valodas/literatūras skolotājas Laima Pamiljane, Baiba Asare un Inga Ikauniece.
Dalībniekus vērtēja pēc 5 kritērijiem- iepazīstināšana ar sevi un prasme pastāstīt par savu izvēlēto grāmatu, dikcijas skaidrība, lasīšanas temps, fragmenta izvēle un prasme emocionāli aizraut auditoriju.
Šoreiz uzvarētāja godā žūrija izvirzīja Siguldas novada pārstāvi Ramonu Vabeli. Apsveicam un vēlam veiksmi nacionālajā finālā!
Šogad bija iespēja klātesošajiem balsot par savu simpātiju. Saskaitot balsis šo titulu ieguva Elīza Slokenberga no Salaspils.
Paldies visiem dalībniekiem par brīnišķīgajiem priekšnesumiem!
 
Inita Siņica
Foto: Laura Ozoliņa