Noskaidrots Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensības čempions!

7. decembrī Salaspils novada bibliotēkā norisinājās Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensība, kurā piedalījās 11 labākie lasītāji  - Kristofers Asaris, Gustavs Dosbergs, Elīza Slokenberga, Gabriela Ježaka, Ance Šneidere, Estere Kļaviņa, Agate Umbraško, Daniela Šeļagova, Markuss Ulmanis, Elvita Ozola, Natela Grdzelidze. Pielietojot savas prasmes un talantu, konkursanti, lasot fragmentu no izvēlētas grāmatas, centās parādīt savu labāko sniegumu, lai cīnītos par galvenās balvas iegūšanu.
Ar savu pārliecinošo un izteiksmīgo sniegumu žūriju pārliecināja Elīza Slokenberga, kura arī ieguva Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensības čempiona balvu.
Pagājušajā gadā šo čempiona balvu ieguva Leo Kristians Spūle un godam pārstāvēja Salaspili Pierīgas reģiona finālā. Savukārt, Pierīgas reģiona fināla čempiona titula ieguvējs no Ādažu novada Gustavs Hugo Joksts piedalījās Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības finālā Gaismas pilī. Finālā Rīgā piedalījās Latvijas 30 reģionālie čempioni, no kuriem 17  zēni un 13 meitenes. Klātienē viņus atbalstīja klase, kā arī sacensību varēja vērot video tiešraidē Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājaslapā. Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības uzvarētājs Roberts Ozoliņš no Dobeles uz gadu kļuva par Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru un ieguva ceļojošo balvu skolai.
Lepojamies ar mūsu talantīgajiem bērniem! Liels paldies Salaspils 1. un 2. vidusskolas literatūras skolotājām – Anitai Voras, Martai Antonevičai, Mārai Gobai, Jolantai Strautiņai, Anitai Terehovai, kuras ir uzņēmušās bērnus sagatavot konkursam, mudinājušas lasīt un rosinājušas bērnos lasītprieku.
Lai lasītprieks aug lielāks, nezaudējiet to, turpiniet atklāt un piedzīvot arvien jaunus notikumus ar grāmatu!