Konkurss par latviešu kino

    Nacionālais Kino centrs un Lielais Kristaps aicina bibliotēku lasītājus un bibliotekārus piedalīties jaunā konkursā par latviešu kino. Uz jautājumiem atbildes varēs rast, skatoties latviešu filmas, kuras tiek piedāvātas pašvaldību publisko bibliotēku datoros. Konkurss ilgs no 1.septembra līdz 20.septembrim. Konkursa pirmajā dienā portālā filmas.lv būs publicēti jautājumi, uz kuriem atbildes varēs meklēt visu konkursa laiku. Iesūtīšanas ātrumam nebūs nozīmes, galvenais – lai pareizi atbildēts. Pie vienāda pareizo atbilžu skaita vērā tiks ņemta eseja (sīkāk nolikumā).

Uzvarētāji tiks apbalvoti festivāla „Lielais Kristaps” atklāšanā.
 

 

 
 
Konkurss “Lielais Kristaps bibliotēkās”.
 
Nolikums
No 1. septembra līdz 20.septembrim Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās norisināsies konkurss “Lielais Kristaps bibliotēkās”. Uzvarētāji saņems ielūgumus Goda viesa statusā apmeklēt visas Nacionālā filmu festivāla „Lielais Kristaps” filmu skates, kā arī citas ar kino saistītas balvas – filmu DVD un grāmatas.
Konkursu organizē Nacionālais Kino centrs un valsts aģentūra Kultūras informācijas sistēmas” (KIS). Uzvarētāji tiks apbalvoti 29. septembrī festivāla „Lielais Kristaps” atklāšanā.
Konkurss tiek organizēts, lai veicinātu visā Latvijā interesi par jaunākajām Latvijas filmām un Nacionālo filmu festivālu „Lielais Kristaps”, kā arī lai popularizētu bibliotēku apmeklēšanu un pastāstītu par jauno iespēju Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās – Latvijas filmu skatīšanos bez maksas bibliotēku datoros, kas no šī gada februāra pieejama ikvienam, pateicoties Publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” ietvaros izveidotajam bibliotēku iekšējam tīklam.
Konkursa dalībnieki
Konkursā var piedalīties ikviens jebkuras Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas lasītājs un bibliotekārs. Dalībnieki konkursā sacenšas individuāli, katrs dalībnieks pārstāv vienu bibliotēku un atbilstoši savam statusam startē bibliotekāru vai bibliotēku lasītāju līgā.
No vienas bibliotēkas var pieteikties neierobežots lasītāju un bibliotekāru skaits.
Konkursā nedrīkst piedalīties KIS un Nacionālā Kino centra darbinieki.
 
Reģistrācija un atbilžu iesūtīšana
Konkursa pirmajā dienā internetā, portālā www.filmas.lv tiek publicēti konkursa jautājumi. Atbildes uz lielāko daļu jautājumu varēs atrast, noskatoties portāla katalogā piedāvātās Latvijas filmas, kuras pieejamas no bibliotēku datoriem, un lasot portālā pieejamo informāciju.
Konkursa dalībniekiem portālā jāatrod konkursa sadaļa un jāreģistrējas dalībai, aizpildot nepieciešamos informācijas laukus (obligāti jānorāda vārds, uzvārds, bibliotēkas nosaukums un rajons (pēc vecā dalījuma) un kontakttelefona numurs). Piedalīties konkursā dalībnieks drīkst tikai vienu reizi.
Atbildes uz jautājumiem tiek pieņemtas līdz 20.septembrim plkst. 21.00.
Pie katra jautājuma ir norādīts, cik punktu var iegūt par pareizu atbildi. Papildpunktus var iegūt, uzrakstot īsu eseju par tēmu „Ko es gaidu no Latvijas kino?” (ne vairāk kā 1500 rakstu zīmes).
 
Konkursa vērtēšana
Konkursā tiek noteikti 3 uzvarētāji katrā līgā no katra Latvijas reģiona (Kurzemes, Zemgales, Latgales, Vidzemes un Rīgas rajona un pilsētas) – kopskaitā 15 uzvarētāji bibliotēku lasītāju līgā un 15 - bibliotekāru līgā. Uzvar tie dalībnieki, kuri kopskaitā iegūst vislielāko punktu skaitu un augstu novērtējumu par eseju (tās vērtēs festivāla rīkotāju izveidota ekspertu komisija 3 cilvēku sastāvā).
 
Konkursa balvu fonds:
No apgāda Mansards
- Dmitrija Ranceva grāmata „Kinotācijas” no sērijas „Kino Rakstu bibliotēka”
- Kristīnes Matīsas un Agra Redoviča grāmata „Dokumentāls logs uz Eiropu. Eiropas dokumentālā kino simpoziji 1977-2007”
No apgāda Dienas Grāmata
- Ditas Rietumas un Normunda Naumaņa grāmata „Personības. Parādības. Personīgi”
- Deivida Linča grāmata „Ķerot lielo zivi”
No apgāda Neputns
- Ingas Pērkones grāmata „Es varu tikai mīlēt. Sievietes tēls Latvijas filmās”
No apgāda Zinātne
- Ingas Pērkones grāmata „Kino Latvijā 1920.-1940.”
 
un Latvijas filmu DVD no dažādām filmu studijām
 
 
 
Kontaktinformācija:
 
Jautājumiem par konkursu bibliotēkās:
Ilma Elsberga,
„Kultūras informācijas sistēmas” sabiedrisko attiecību speciāliste
(67844902, 29119713, Ilma.Elsberga@kis.gov.lv)
 
Jautājumiem par festivālu „Lielais Kristaps”:
Zigita Saulīte,
Nacionālā Kino centra informācijas speciāliste
(67358875, 29485939, Zigita.Saulite@nfc.gov.lv)