Karikatūru konkurss KAS MAN TRAUCĒ LASĪT? vai KAS VEICINA LASĪŠANU?

       Latvijas Nacionālā bibliotēka un žurnāls „Dadzis” 5. – 9.klašu skolēniem rīko konkursu – LABĀKĀ KARIKATŪRA par tēmu KAS MAN TRAUCĒ LASĪT? vai KAS VEICINA LASĪŠANU

Noteikumi:

        Konkursā var piedalīties 5.-9.klašu skolēni (11-15 gadīgie) no Latvijas vai citām zemēm, kur darbojas mūsu lasīšanas veicināšanas programma BĒRNU ŽŪRIJA - no Austrālijas, ASV, Dānijas, Īrijas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes un Somijas.

        Vispirms aicinām iepazīsties ar pieejamajiem karikatūru albumiem un žurnālu „Dadzis”, lai izpētītu, kā veidots komiskais zīmējums un paskaidrojošie teksti. Šogad Bērnu žūrijas kolekcijā ir franču karikatūrista Sampē grāmata „Marselēns Kajū”, kas deva ierosmi arī šim konkursam.

        Jāsūta vai jāatnes līdz š.g. 20.decembrim uz Salaspils novada bibliotēkas bērnu un jauniešu filiālbibliotēku „Avotiņš”, adrese: Skolas ielā 2, Salaspils, LV-2169, tālrunis informācijai 67940355.

Konkursa labākie darbi tiks apbalvoti un publicēti žurnālā „Dadzis”, kā arī izmantoti Latvijas Bērnu žūrijas plakātu un piederības zīmju dizainam. Asprātīgāko karikatūru autoriem no Latvijas un tuvākajām ārvalstīm būs iespēja piedalīties Lielajos lasīšanas svētkos Rīgā 2009.gada 28.februārī un saņemt speciālbalvu kopā ar rakstniekiem, māksliniekiem, tulkotājiem un grāmatu izdevējiem.

 Neaizmirstiet pievienot savu adresi un telefonu!