Dzejas dienu ieskaņas pasākums

Bibliotēkas atvēršanas svētku noslēgumā visi bija laipni aicināti uz Dzejas dienu ieskaņas pasākumu ar dzejnieku un atdzejotāju Knutu Skujenieku.
 
Literatūrā šis gads rit Knuta Skujenieka zīmē –gada sākumā dzejnieks saņēmis Literatūras gada balvu 2010 par mūža ieguldījumu, bet 5. septembrī gatavojas svinēt savu 75. dzimšanas dienu.
Mūsu bibliotēkai ar Knutu Skujenieku ir jau ilgstoša sadarbība, tāpēc jo sirsnīgi sveicām dzejnieku – salaspilieti jau 50 gadus un Salaspils Goda pilsoni gaidāmajā jubilejā.
 
Bibliotēkas 2.stāva lasītavā visu septembri ir apskatāma dzejniekam veltīta izstāde „… tu drīksti pieklauvēt pie sevis paša”. Interesenti te var gūt ieskatu ne tikai par bagātā mūža devumu dzejas, atdzejas un literatūrkritikas laukā, bet arī iepazīties ar jaunākajiem izdevumiem dzejnieka jubilejas sakarā – apgādā Zvaigzne ABC izdoto dzejas izlasi „Simts”, kur apkopoti 100 dažādos gados rakstīti dzejoļi, un izdevniecības Neputns dzeju krājumu „Poga”. Tajā ir tikai viens Mordovijas nometnēs rakstīts dzejolis un tā atdzejojumi 33 pasaules tautu valodās.
 
Gaidām lasītājus jaunajās telpās!