Bibliotekāriem sezonas noslēgums Mārupes novadā

 

Jau kā tradīcija kļuvusi katru gadu Pierīgas reģiona publisko bibliotēku darbiniekiem sezonu noslēgt vasaras sākumā. Parasti tas ir izbraukuma novadpētniecības seminārs kādā no Pierīgas novadiem. Šogad mūs laipni uzņēma kolēģes no Mārupes novada.

Kolēģes no Mazcenas bibliotēkas bija sarūpējušas plašu programmu, lai mēs varētu iepazīt novada skaistākās un ievērojamākās vietas. Akcents tika likts uz vairāku objektu un vietu apskati.

Dienas sākumā mēs apmeklējām sporta un atpūtas kompleksu „Mārupes tenisa skola”, kurā sporta gaitas uzsācis slavenākais latviešu tenisists Ernests Gulbis. Īsajos brīžos, kad tenisists viesojas Latvijā, tieši šajā skolā notiek viņa treniņi.

Apmeklējot Rīgas Aviācijas tehnikas muzeju, uzzinājām, ka muzejs ir viens no lielākajiem Eiropā un vienīgais Baltijā. Muzeja pirmsākumi meklējami tālajā 1965. gadā, bet dibināts 1997.gadā, šeit izstādīti 40 eksponātu. Muzeju izveidojis un joprojām vada Viktors Talpa.

Pēc Aviācijas muzeja apskates devāmies uz golfa laukumu „Viesturi”, kas ir vecākais golfa klubs Latvijā, dibināts 2006.gadā. Apmeklētājiem tiek piedāvāta 25 ha liels golfa laukums ar 9 bedrītēm. Arī mums bija iespēja iepazīt un apgūt šīs spēles pamatprincipus.

Dienas noslēgumā apmeklējām Mazcenas bibliotēku, kura jau gadu atrodas jaunās telpās Sabiedriskajā ēkā Jaunmārupē. Bez bibliotēkas mājvieta šeit vēl ir sociālajam dienestam, doktorātam, pašvaldības klientu apkalpošanas centram, te darbojas arī uzņēmējdarbības attīstības konsultants. Bibliotēkā rasts veiksmīgs funkcionālais risinājums, telpas ir gaišas, plašas un pārredzamas, pa logiem paveras brīnišķīgas dabas ainavas.

Semināru noslēdzot, tika diskutēts par novadpētniecības darba formām un metodēm. Kolēģēm no Mārupes novada tika teikti laba vēlējumi tālākai darbībai jaunajās telpās.

Teksts un foto: E.Gleizde