Bērnu un jauniešu žūrijas 2014 noslēguma pasākums

 

Pavasarīgās noskaņās aizvadīts  Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu žūrijas 2014 noslēguma pasākums. Iesākumā Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja Inita Siņica sniedza nelielu pārskatu par aizvadītajā sezonā padarīto - gada laikā tika sarīkoti 4 pasākumi kuros aktīvākajiem ekspertiem bija iespēja tikties ar rakstnieku V. Rūmnieku, braukt ekskursijā uz Cēsīm un apmeklēt Bērnu zinātnes centru Z(in)oo, piedalīties sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā un ļauties Ziemassvētku gaidīšanas priekam senlatviešu tradīciju garā. Tikšanās reizēs tika arī  pārrunāts par izlasīto, rīkotas  prāta vētras, spēlētas spēles  u.c. aktivitātes.

Turpinājumā bibliotekāre Laura Bula stāstīja par lasīšanas programmas Bērnu un jauniešu žūrija2014  balsojuma rezultātiem.

Tad tika sveikti un godināti 3 aktīvākie un  atsaucīgākie Bērnu un jauniešu žūrijas dalībnieki  – Justīne un Undīne Žildes un Roberts Krūmiņš, kā arī katrs žūrijas eksperts kurš aizpildīja anketu saņēma Pateicību un Latvijas Nacionālās bibliotēkas sarūpētu uzlīmju albumiņu.

 Pasākums turpinājās ar jauku  rakstnieka Māra Runguļa uzstāšanos. Autors ir viens no spilgtākajiem bērnu un jauniešu rakstniekiem kurš ieguvis daudz atzinības. Viņa darbi ir izvirzīti dažādām labāko un populārāko grāmatu nominācijām un daudzi saņēmuši apbalvojumus un godinājumus. Runājot par Bērnu un jauniešu žūriju, tad jāsaka, ka rakstnieka grāmatas bērni ir vērtējuši vairāku gadu garumā un tās vairakkārt ir ieguvušas Bērnu žūrijas balvas. Arī starp 2014. gada vērtētajām grāmatām- godalgu ieguva „Lapsu kalniņa mīklas”.

Rakstnieks stāstot  par savām grāmatām atklāja, ka idejas grāmatām smeļas no dzīvē piedzīvotajiem notikumiem. Māris Rungulis aizraujoši stāstīja par grāmatas „Lapsu kalniņa mīklas” tapšanu un vēsturisko notikumu atspoguļojumu, kā arī atbildēja uz bērnu uzdotajiem jautājumie.

Tikšanās ar spilgtām un radošām personībām rakstniecībā dod pozitīvu impulsu un iedvesmu  grāmatas lasīšanā.

Noslēgumā tika sveikti janvāra, februāra un marta jubilāri kuriem tika sarūpētas jaukas tamborētas grāmatzīmītes. Pēc tam visi tika aicināti nobaudīt svētku kliņģeri.

 

Paldies visiem lasītkārajiem bērniem un jauniešiem!
Lai nezūd lasītprieks!
 
Teksts: Inita Siņica
Foto: Laura Bula