Apsveicam Kristīni Cimdiņu ar uzvaru konkursā „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs 2010”!

2010.gada 14. aprīlī svinīgā pasākumā Rīgas Stradiņa universitātes aulā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība pasniedza balvas konkursa „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs 2010” uzvarētājiem. Apbalvošanas pasākums notika Latvijas Bibliotekāru biedrības konferences laikā, uz kuru ik gadu ierodas bibliotekāri no visas Latvijas.

Šogad konkursam „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” saņemts rekordliels pieteikumu  skaits – 50 pieteikumi no visas Latvijas. No katra Latvijas reģiona tika apbalvots viens bibliotekārs – Gaismas nesējs. Šī gada konkursā „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs 2010” Rīgas reģionā uzvarētāja ir Kristīne Cimdiņa (Stopiņu novada Sauriešu bibliotēka).

Kristīnei raksturīgs enerģiskums, uzņēmība un lielas darba spējas. 2009.gadā, novērtējot K.Cimdiņas aktivitāti un mērķtiecīgumu bibliotēkas darba procesu sakārtošanā, Salaspils novada bibliotēka Kristīni nominēja par „Gada bibliotekāru 2009”.

Kristīne ir mērķtiecīga un ieinteresēta savas bibliotēkas attīstībā, viņa rūpējas par krājuma kvalitāti un pilnveido bibliotēkā sniegtos pakalpojumus. Kā atzīst K.Cimdiņa: „Ejot līdzi laikmetam bibliotekārais darbs kļuvis tehniskāks, jo daudzi procesi notiek elektroniskā vidē. Tomēr nezūdoša vērtība ir saskarsmei, tiešajam kontaktam ar lasītāju un lietotāju. Šī ir ļoti būtiska darba daļa.”

Novērtējot Kristīnes attieksmi pret bibliotēkas lietotājiem, Sauriešu bibliotēkā tapis viens no deviņiem projekta „Trešais tēva dēls” veiksmes stāstiem, kurš tika iekļauts īsfilmu ciklā ar citiem Latvijas veiksmes stāstiem.

Gaismas nesēji balvās saņēma īpašo Gaismas pils šokolādi no SIA „Emīla Gustava Šokolādes”, kas ir uzticīgs konkursa atbalstītājs no pašiem tā pirmsākumiem. Šogad galvenā balva konkursa uzvarētājiem ir no uzņēmuma Lattelecom, kas dāvina virszemes televīzijas komplektu. Veikalu tīkls RIMI „Gaismas nesējiem” pasniedza dāvanu grozus ar gardumiem.