3.11. plkst. 18.00 tikšanās ar rakstnieci Ilzi Jansoni

VKKF atbalstītā projekta "Rakstnieks. Personība. Lasītājs" ietvaros Salaspils novada bibliotēka 3. novembrī plkst. 18.00 aicina uz tikšanos ar rakstnieci  Ilzi Jansoni.

 

Tikšanās reizē rakstniece Ilze Jansone pastāstīs, kā tapis romāns “Laika rēķins”. Latviešu prozas un literatūrzinātnes mijiedarbes projektā “Es esmu…” apgādā “Dienas Grāmata” izdotais Ilzes Jansones romāns ir literāri pētniecisks vēstījums par trimdas literāti, pirmā latviešu modernā romāna autori, antropoloģi un bibliotekāri Ilzi Šķipsnu. Otrā pasaules kara sākumā Ilze Šķipsna kopā ar ģimeni devās bēgļu gaitās un vēlāk nonāca Amerikā. Vairumam lasītāju viņas vārds un darbi padomju laikā bija sveši, tādēļ šīs grāmatas autorei Ilzei Jansonei nācās kļūt par pirmatklājēju, cenšoties iejusties Ilzes Šķipsnas personībā.

 

Ilze Jansone ir rakstniece, teoloģe un literatūrkritiķe. Raksta prozu, tulko no angļu valodas un publicē rakstus par reliģijas jautājumiem un mūsdienu literatūru. Beigusi Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti, iegūstot doktora grādu teoloģijā un reliģiju zinātnē. Literatūrā debitējusi 2006. gadā ar garstāstu "Viņpus stikla", tam seko romāni "Insomnia", “Vienīgais” un “Vīru lietas”. Ilzes Jansones jaunākais romāns "Laika rēķins" klajā nācis 2021. gadā.

 

Aicināti visi interesenti!

 

Teksts: Igeta Gredzena

Salaspils novada bibliotēka