15. februārī plkst. 18.00 tikšanās ar Juri Albertu Ulmani

Ceļi, kas turpinās 

Salaspils novada bibliotēka 15. februārī plkst. 18.00 cikla “Ceļotāju stāsti” ietvaros  aicina uz tikšanos ar  alpīnistu, zemessargu, uzņēmēju un ceļotāju Juri Albertu Ulmani.

 

2022. gadā klajā nāca viņa grāmata “Ceļš uz Everestu, kas turpinās”. Tā ir autora ekspedīcijas dienasgrāmata, kurā viņš apraksta visus svarīgākos notikumus, satiktos cilvēkus, pārdomas, šaubas un atziņas izaicinošajā ceļa periodā. J.A.Ulmanis raksta: “Tāpat kā dzīvē, arī Everestā, kas ir viens no maniem lielajiem sapņiem, piedzīvoju sāpes, bailes, nodevību, uztraukumu, kā arī prieku, labestību un mīlestību. Tas nozīmē, ka man ir viss, kas vajadzīgs, lai dzīvotu savu dzīvi – sagatavotība, ekipējums un motivācija. Vienalga, ko dzīve man metīs virsū, es varēšu ar to tikt galā.”

 

Savukārt pērn pie lasītājiem nonāca Jura Alberta Ulmaņa grāmata “Kad karš kļūst personisks.” Palīdzot Ukrainas karavīriem ar ekipējumu, piedzīvotās kara šausmas un novērojumus autors ir apkopojis daudzās īsās epizodēs, no kurām katra ir papildināta ar krāsainu ilustrāciju. Vairāk bibliotēkas elektroniskajā katalogā

 

Tikšanās reizē runāsim gan par piedzīvoto Everestā,  gan par skarbo realitāti Ukrainā.